Kambo reis

27-4-2024
Zoals velen van jullie niet weten ben ik al een paar weken opnieuw de verbinding aan het aangaan met een van mijn vele leraren vanuit de jungle en voor mij me opper medicijn meester Kambo🐸

En ben ik de kambo practitioner opleiding aan het volgen🐸 volgens de traditie afkomstig uit de inheemse Matsés-stam(tribe) Het is een intensieve training met diepgaand kennis van de genezende eigenschappen van de Kambo-kikker(klier) of te wel de monkey tree frog.

Kambo is een natuurlijk medicijn dat afkomstig is van de secretie van de  Phyllomedusa bicolor en die voorkomt in de Amazone-jungle. Kambo is èèn van de sterkste natuurmedicijnen vanuit de jungle die onder andere ons immuunsysteem versterkt.

Het wordt traditioneel gebruikt door inheemse stammen in Zuid-Amerika voor verschillende doeleinden, waaronder het versterken van het immuunsysteem en panema op te lossen. Wat is panema?

Panema wordt gezien als een donder,  donkere wolk die om je heen hangt van zware/negatieve energieën. Die ziektes als luiheid, depressie, verslavingen en

bad luck, de lage energieën die dat met zich mee brengt. Door ‘panema’ te verwijderen, is een persoon vrij om een ​​overvloedig leven vol geluk en vitaliteit te leiden en in topconditie te zijn en te blijven.

Kambo wordt toegepast door het aanbrengen van de gedroogde secretie op kleine brandwondjes op de huid. Het wordt beschouwd als een zeer krachtige reiniger en wordt vaak gebruikt voor spirituele doeleinden en om het lichaam en geest te zuiveren, genezen en te versterken.

Later Hierover meer en wil je hierover meer informatie stuur me persoonlijk bericht.

Liefs

Diana - The Body Remembers
#kambomedicine
#kambo
#vanbinnennaarbuiten 
#energiewerk 
#panema 
#celgeheugen 
#warriormedicine 
#zelfhelendevermogen 
#thebodyremembers 
#thebodykeepsthescore.

Talking To The Chakra`s 

18-03-2024
Alles is energie en op deze foto kan je de energie zien door mijn handen heen✨️magisch toch? en zoals je ziet, begeleid ik mannen en vrouwen


The body energy flow TTC✨Is een liefdevolle kosmische energie die je leert het lichaam weer te herinneren dat het een zelfhelend vermogen heeft en communiceert met ons chakra's systeem die o.a tussen jouw ruggengraat loopt en de chakra`s zijn verbonden met de nervus vagus


Wat is nervus vagus? Dat is een lange zenuw in ons lichaam die ons brein verbindt met onze belangrijkste organen, waaronder darmen, hart en longen. Deze zenuw speelt een belangrijke rol bij het ontspannen van ons lichaam en het bevorderen van ons gevoel van veiligheid


Ontdek hoe je je zenuwstelsel kunt kalmeren met o.a energiewerk en oude pijn en emoties kunt verwerken in plaats van die te onderdrukken. Hierdoor kun je klachten als stress, depressie, angsten en traumagerelateerde klachten aanpakken en mogelijk verlichten zodat ze weer in harmonie kunnen samenwerken


Met de juiste begeleiding kan energiewerk en lichaamsgerichte therapie het lichaam gereguleerd laten releasen, zonder triggers of situaties waar je nog niet aan toe bent! 


Hierin begeleid ik jou zodat je de inzichten die je krijgt op dat moment kan laten integreren en je hierdoor weer dichter tot jezelf kan komen. Zodat je dichter bij je ware essentie komt, van onvoorwaardelijke liefde en meer in je eigen kracht komt te staan. 


“We zijn zo magisch als mens, just remember!”


Heb je vragen? Stel ze gerust😊 en/of boek voor jezelf een sessie in zie knop!


Love & Gratitude


Diana The Body Remembers Facebook voorstel rondje!

13-09-2023

Welkom op mijn Facebook pagina waar ik jou met open armen verwelkom voor een unieke en krachtige reis. Mijn naam is Diana, ik laat jou zien dat ondanks mijn levenspad die werd gevormd door moeilijke omstandigheden, ik die met veerkracht en vastberadenheid heb overwonnen. Ik geloof namelijk in de onuitputtelijke kracht die in ieder van ons schuilt. Daarom ben ik vastbesloten om je te begeleiden op jouw eigen weg van groei en transformatie.

Mijn leven heeft mij niet altijd de gemakkelijkste weg laten afleggen. Van jongs af aan zijn mij de doornen van het leven bekend, waar onveiligheid lichamelijk en geestelijk aanwezig was in mijn ouderlijk huis. Op jonge leeftijd nam ik de moedige stap om mijn eigen weg te vinden, weg van deze omgeving. Ik vond steun bij mijn voormalige vriend en zijn ouders, en later bij een buurvrouw die als een tweede moeder voor mij was.

Deze twee gezinnen hebben mij geleerd dat ieder kind welkom is. Tot op de dag van vandaag koester ik deze bijzondere ontmoeting met medemensen die mij een helpende hand hebben geboden. In die momenten van verbondenheid en hulpvaardigheid voel ik mij groter en dankbaarder voor het leven en de mogelijkheden die het biedt.

Op mijn onderzoek vond ik eindelijk een plekje voor mezelf. Maar in die periode greep ik naar drugs als een vlucht uit de wereld die ik niet meer zelfstandig aankon. Twee jaar later werd ik ziek met een ernstige ziekte, Sarcoïdose - een auto-immuunziekte, en op jonge leeftijd werd ik moeder van mijn eerste zoon. Niet veel later volgde de komst van mijn dochter. Mijn leven leek voortdurend in een hobbelige rit te verkeren, met scheiding, het alleen opvoeden van mijn kinderen, moeder op jonge leeftijd moeten verliezen aan kanker en talloze andere levensgebeurtenissen die mij op de proef stelden. Toch bleef ik standvastig in de overlevingsstand.

Maar een ernstig verkeersongeval bracht me tot stilstand en dwong me om naar mijn eigen lichaam te luisteren. Mijn oude patronen werken niet meer en ik moest leren om te voelen, om oude wonden te helen. Ondanks mijn pittige verleden, waarin ik altijd bang was om terug te kijken, ontdekte ik dat het tegendeel waar was. Ik begon met het pad van therapie, waarbij ik de steun vond van een fijne neuropsycholoog. Daarnaast maakte ik kennis met plantmedicijnen zoals Ayahuasca, Bufo, San Pedro en mijn oppermeester Kambo. Deze reizen opende mijn ogen voor mijn eigen innerlijke kracht en veerkracht. Het was een WAUW-moment.

Stap voor stap vond ik mijn weg naar mijn innerlijke kracht en mijn hart. De lichamelijke klachten die ik ondervond, waaronder kanker en meerderen hernia's, dwongen me om echt naar mijn lichaam te luisteren. Jouw lichaam vertelt je hoe het wil en wat er moet veranderen. Het is deze wijsheid die de naam voor mijn bedrijf heeft geïnspireerd: The Body Remembers. Het lichaam draagt ​​elke traumatische ervaring met zich mee en verlangt cyclisch om doorvoeld en losgelaten te worden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor zelfheling en de kans op een gezond lichaam en geest.

Het is mijn diepgewortelde bevestiging dat we sterker zijn dan we denken. Ik ben de aangewezen persoon om je pad van transformatie te begeleiden. 
Mijn professionele en verantwoorde aanpak, geworteld in mijn eigen levenservaringen, biedt een veilige en ondersteunende omgeving voor jouw innerlijke reis. Samen zullen we ruimte creëren om oude wonden te voelen, te helen en los te laten. Ik sta naast je als een bron van kracht en bemoediging, terwijl je eigen innerlijke genezing ontdekt en omarmd.

Voel jij de call neem vrijblijvend contact met mij op voor verdere informatie, zodat we samen kunnen ontdekken hoe ik je kan begeleiden bij jouw unieke pad van transformatie. 

Laten we samen een reis vol liefde en kracht creëren, waarin je jouw ware potentieel kunt ontdekken en omarmen.

In liefde,
Diana The Body Remembers 

12 juli 2023

Dag Luitjes hier komt weer een deel moment!!!

 Ik ben 48 jaar en zit midden in het proces van de overgang. Van stemmingswisselingen, van hitte naar koude vlagen en dat ik mezelf even niet herken. 

Hoe voel ik me vanbinnen en ik herken mezelf even niet vanbuiten. Maar ook weer ergens content mee.

Ik kom net van een picknick met een hele goede vriendin en daarin delen we het leven waar we zitten en hoe we ons voelen.

Ze vind het heerlijk om foto's van mij te maken omdat ze zegt dat ik vele gezichten heb.

De eerste is precies zoals ik me op dit moment voel en van de schrik begin ik vanuit mijn tenen te lachen. Zie een generatie voorbij komen in deze foto van mijn oma en mijn moeder!

Lang leven ouder worden en de processen van vrouw zijn die hierbij horen.

Acceptatie is de key en ik omarm het proces.

Bedankt voor het lezen.

In liefde Diana 

#overgang #acceptatie #leef #met de billen bloot

SOMEONE IS CALLING YOU

Graag wil ik iets héél bijzonders met jullie delen. Toen Mario van Indigenous by nature mij benaderde om samen een traditionel Huni Kuin ceremonie te organiseren. Was mijn antwoord natuurlijk JA!!

Dit is mijn droom en een visioen die ik ooit in één van mijn ayahuasca reizen zag.

Het is een call. Het is de roep van de ziel. Van binnenuit. Van onze moederplant.


Sjamaan Txana Ibã van de Huni Kuin tribe uit de Amazone van Brazilië is een tour aan het maken door Europa om zijn helende muziek, licht en liefde te verspreiden en wij mogen met deze bijzondere man samenwerken. Hoe bijzonder is dat!

Op maandag 26 juni 2023 organiseer ik daarom samen met Mario en zijn team een traditionele Huni Kuin plantmedicijn ceremonie in Amsterdam. Want zeg nou zelf.. wij als mensen kunnen in deze huidige tijd wel wat liefdevolle ondersteuning gebruiken om terug te keren naar onze kern en om weer vanuit onze ware essentie te kunnen leven.

SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND

Ruim 8 jaar geleden begon mijn eigen reis (met o.a. moeder Aya). Een hele waslijst van levensgebeurtenissen vertelden mij dat het ‘anders’ moest. Een zwaar verkeersongeluk, kanker, een ernstig zieke dochter en baanverlies..

Het was een intense tijd. Ik wist niet ‘hoe’, maar duidelijk was dat het tij mocht keren en dat ik daar zelf verantwoordelijk voor was. Ik zocht hulp, las veel boeken, speurde internet af en ging in therapie.

Allemaal in combinatie met 2 jong opgroeiende kinderen als alleenstaande moeder. Zodra de kinderen op school waren, zocht ik de stilte op en ging ik er letterlijk mee zitten.

Sit with it en ik luisterde naar wat mijn lichaam te vertellen had. Ze probeerde zo hard weg te rennen, maar waar een wil is, is een weg.

Ik bleef aanwezig. Stapje voor stapje ging ik op celniveau elke verbinding opnieuw aan en daar begon mijn prachtige zielenreis. In de stilte startte het opschoon- en helingsproces en kon ik mij weer verbinden op lichaams- en zielsniveau.

In de verre stilte kwam een stem tot me. Het was de stem van het meester plantmedicijn Moeder Aya. Ik had er nog nooit van gehoord en opeens was ze daar.

Weer speurde ik internet af en bouwde een netwerk op van gelijkgestemden en ervaringsdeskundigen op het gebied van plantmedicijnen. Het was overduidelijk: ik ging dit doen! Ik voelde heel sterk dat ik deze reiservaring wilde gaan ervaren vanuit de bron, de oorsprong van haar bestaan met de medicijnmannen en/of vrouwen uit de Amazone.

Niet veel later ontmoette ik een Nederlandse vrouw die in de jungle van Peru is opgeleid door sjamanen en traditionele ceremonies gaf in Nederland. Ik meldde mij aan voor deze life-changing reis en vandaag de dag staan we hier..

Het is een call. Het is de roep van de ziel. Van binnenuit. Van  de moederplant medicijn.

En ik gun jou deze helende ervaring ook! Wil je inzicht krijgen in wie jij bent? Patronen doorbreken? Terugkerende thema’s, negatieve herinneringen, verslavingen, trauma en emotionele ballast voor eens en altijd loslaten?

Je bent méér dan welkom! Graag creëren we een veilige en intieme setting zodat jij op een liefdevolle manier aan jouw reis mag beginnen. Het is jouw bestaansrecht om een licht(er) en gelukkig leven te leiden!

Voel je de roeping om hierbij te zijn? Wil je meer info of heb je nog vragen?
Neem dan gerust contact op.

Traditional Huni Kuin Ceremonie in Badhoevedorp Bij Urban Temple. Voor nu is de begintijd 17; 00 uur en eindigt op dinsdag 27 juni, het is een 1 daagse ceremonie met 1 overnachting in de ceremonieruimte.

Deze life- chancing inverstering bedraagd €295,-

Voor meer info of aanmelding kan je mij een persoonlijk bericht sturen en of whatsapp 06-50648494

Kleine disclaimer: een ceremonie is niet voor iedereen geschikt en er vindt voorafgaand een korte intake + formulier plaats. Safety first! 

Van hart tot hart, 
Van ziel tot ziel.   

In Liefde Diana

12 februari 2023
Dit mooi instrument is een Egyptisch Sistrum die is ontworpen en geïnspireerd op het eigenlijke gereedschap van de machtige koningin Nefertari.

Dit Sistrum heb ik gekocht in Egypte en is handgemaakt en ze is zorgvuldig geactiveerd om te worden gebruikt in rituelen, ceremonies, genezing, reiniging, meditaties, chakra-opening en meer.

Het sistrum is in Gizeh geactiveerd met behulp van geluidstrillingen en mystieke hiërogliefen lezingen geciteerd uit oude papyrusrollen en tempels grafmuren. 


Deze mooie helende Sistrum heeft een sereen, goddelijk en tintelend geluid dat al je zintuigen en essenties op kosmisch fysiek niveau zal ontgrendelen om gemakkelijk af te stemmen en de juiste frequentie voor het ceremoniel werk te kanaliseren. 


De sistrum-munten zijn gegraveerd met het beschermende oog van Horus-symbool om alle kwaadaardige en negatieve energieën van je plaats te schoppen terwijl je het speelt. 


Ik heb haar voor het eerst gebruikt bij One Day Cacaobliss ceremonie op 4 februari 2023. Ik legde het Sistrum tussen moeder en dochter en hierdoor werd mijn muziek die ik wilde spelen overgenomen door het instrument. 

Ik zet mijn playlist op en deze veranderde steeds in de muziek van Hathor en de Isis protocol erg bijzonder en kreeg het niet weg. 

Pas toen de ceremonie was afgelopen begon mijn muziek weer te spelen.


Magisch dus de voorgaande ceremonies waren altijd in het donker en bij deze ceremonie was alles in vel wit licht... 

Bijzonder toch? 

Ik hou van magie en al het oude wat daarbij hoort.


Veiligheid


16 november 2022
Veiligheid is niet vanzelfsprekend, zelfs niet in de holistische/sjamanistische vijver waarin ik vis. We zijn tenslotte allemaal mensen met een eigen pad en geen goeroes.
Hoe belangrijk is veiligheid in het leven en als spaceholder?

Hierin vind ik dat dit op nummer 1 staat en in veiligheid kun je je ui-velletjes gaan afpellen. 

 “The good the bad and the ugly”

Afgelopen vrijdag heb ik een kundalini-sessie mogen ervaren en daarin werd het weer eens benoemd en ervaren. Veiligheid, dat hebben deze 2 dames met liefde super gedaan en hierin was de ruimte goed gevuld vanuit liefdeskracht (love it!).

Als ik een één-op-één sessies geef of samen met Estrella een Cacaobliss ceremonie, dan staat veiligheid op nummer één en de ruimte wordt goed gevuld met energetische bescherming en liefdeskracht.

Voor de ceremonie of een ademsessie begin ik al eerst met contact te maken met de persoon die de sessie heeft geboekt. Dit doe ik via een vragenlijst en waar nodig een zoom-/ of belcontact. Hierdoor kom je al in verbinding en de ander begint al met zijn reis door de vragenlijst en het ophalen van zijn levensloop. 

Op de dag zelf en de dagen daarvoor maak ik contact met zijn of haar gidsen, begeleiders en voorouders. Hierin vraag ik om steun die ze nodig hebben om door hun zielereis heen te kunnen gaan. 

Hierdoor kunnen vastzittende opleggingen zoals verloren zielsdeeltjes, traumaverwerking, schaduwkanten, levensvragen, voorouderlijke lijnen en familie-opstelling naar voren komen. Dit doe ik met ademwerk, TRE (Tension & Trauma Releasing Excercises), reiki, Kundalini, TTC (Talking To The Chakras) begeleidende meditatie, soundhealing, aromatherapie, secret cacao en Ceremoniële Cacaobliss.

Met deze tools kun je in dit leven de plek vanuit het ware zelf weer gaan innemen. Hierdoor kan het leven voor jou weer beter gaan stromen en of je durft eindelijk de beslissing te nemen vanuit zachtheid en zelfliefde voor een voor jou beter kloppend leven.

Actie is reactie!

Vanuit sjamanistisch oogpunt en het hedendaagse holistische zijn geef ik jou een veilige bedding. 

Loop je vast en heb je hierbij hulp nodig? 

Neem dan contact met mij op en met liefde begeleid ik jou graag.

In liefde, Diana The Body RemembersONE ON ONE BRTT AND BREATHWORK 


10 oktober 2022
wat ik zo mooi vind na de 1 op 1 brtt en breathwork sessie van vandaag.  de verlichting in de ander zijn ogen als je door je eigen weerstand heen gaat van pijn, verdriet, verwarring, angst en dat je weer durft te voelen te vertrouwen op je eigen kracht alle antwoorden zitten in jou!

één van de ademhalings oefeningen die ik toepas is de holotropic breathing en met deze ademtechniek maak je je eigen dmt aan.

wat is dmt(dimethyltryptamine)?
het staat bekend als ‘dmt the spirit molecule’, het wordt van nature geproduceerd in een klier in de hersenen die de ‘seat of the soul’ wordt genoemd en het is een terugkerend onderwerp in oude culturen, religies en filosofie.

de stof is overal in de natuurlijke wereld te vinden; in planten, dieren, grassen en mensen. dmt werd aangetroffen in de pijnappelklier van verschillende zoogdieren, waaronder de mens. enkele planten die dmt aanmaken zijn de bomen acacia en mimosa hostilis. de paddenstoelsoort incilius alvarius produceert 5-meo-dmt, een sterk aan dmt verwante stof. het is het actieve ingrediënt in ayahuasca, een heilige drank met helende krachten, die al duizenden jaren wordt gebruikt door inheemse stammen in de amazone. dmt is omgeven door mysterie en mystiek en is alles behalve een alledaagse drug.

En dit zit ook in jou bijzonder toch?

Met holotropic breathing wordt je eigen innerlijke wijsheid geactiveerd en ga je een interne reis maken in jou zijn je binnenwereld. hierdoor kan je patronen, trauma's, levensvragen aankijken en dit in het kort gezegd.

ik noem het de film van je ziel, deze ervaring is van jou en neem je mee voor het leven.

ik zeg tegen de dappere dame van vandaag: rust maar lekker uit, vertrouw op je eigen kompas  en vier je overwinning!

trots op jou!

loop je vast in het leven en heb je daarbij hulp nodig?  

Schroom niet en neem contact met me op en met liefde begeleid ik jou graag.

liefs, diana


trauma verwerking en heling in 1 van mijn Ayahuasca reizen. In deze reis mocht ik voor het eerste mijn sterrenkind ontmoeten!

 11 juli 2022

Sinds een paar jaren bestaat mijn leven o.a. uit rituelen uit het sjamanisme.

Vanmorgen heb ik bij mezelf een Sanangaritueel gedaan met ademwerk, met de intentie van genezing van mijn lichaam, geest en een goed herstel na mijn operatie.Sananga is gemaakt van wortels en schors van de Tabernaemontana undulata struik die in de Amazone groeit. Dit heilige en krachtige medicijn wordt gebruikt voor het helen van lichamelijke en geestelijke kwalen, door afleidende energieën op te ruimen in de geest en een volledig nieuwe manier van waarnemen en focussen toe te staan. De Sananga is doordrenkt met intenties van absolute duidelijkheid en focus.

https://www.thewhitearrow.org/sananga-informatie

Ik zet m’n playlist met helende muziek op en adem in en uit en laat de reis beginnen Ik mocht vandaag mijn sterrenkind voor de tweede keer ontmoeten. Vorig jaar heb ik de opleiding tot procesbegeleider gevolgd bij Inner-Journey, voor onder andere plantmedicijn, ademwerk, ceremonieel cacao en cacaobliss.

https://www.inner-journey.nl/

In deze opleiding ga je zes dagen intern en wordt je ondergedompeld met al deze mooie helende medicijnen (en zoveel meer). Je gaat in de leer en door je eigen processen heen. Even in het heel kort De eerste dag zijn we begonnen met het plantmedicijn ayahuasca te drinken. Ayahuasca is een medicijn dat in het Amazonegebied al eeuwenlang wordt gebruikt voor heling en spirituele doeleinden. In deze reis heb ik o.a. voor het eerst mijn sterrenkind mogenontmoeten

https://www.happinez.nl/.../ayahuasca-ceremonie-wat-je.../https://www.iceers.org/

Ik heb drie kinderen; twee hier op aarde en één in de sterrenwereld. 

Toen mijn oudste zoon zeven maanden oud was, werd ik weer zwanger, door de anticonceptie heen. M’n zoon was toentertijd een huilbaby; hij heeft drie jaar lang gehuild en had mijn zorg en steun hard nodig. Ik had in die tijd überhaupt veel te dragen. Ik heb toen besloten voor een abortus te gaan; de geschiedenis was geschreven en ik keek niet meer achterom. 

Alleen als ik bij de gynaecoloog kwam, werd ik hieraan herinnerd.  "Je lichaam vertelt wat er is en is gebeurd".  

Ik was 24 jaar en had toen totaal nog geen verbinding met mijn eigen lichaam, vond haar niet mooi, schaamde me voor haar, ze zat me alleen maar in de weg en ze deed maar niet wat ik wilde. Tijdens mijn interne Sanangareis van vanmorgen kwam dit ook voorbij en mij werd mij verteld “Diana dit is jouw lichaam, jouw tempel die jou al zo lang draagt en doet wat jij wilt”

Dit was natuurlijk janken en erg confronterend. De barbaar die ik kan zijn voor mijn lichaam..

Ik heb haar om vergeving gevraagd voor wat ik haar al die jaren heb aangedaan. Ze wilde me al zo lang vertellen dat het anders moet. Ze wilde anders gevoed worden, anders gezien en gehoord worden. Vooral vanuit zachtheid, tederheid en met volle bewustzijn en een hoop liefde door mij bekeken en gevoed worden.

Eén team, lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden.Nooit te oud om te leren, want daar zijn we hier tenslotte voor, om de ervaringen te mogen doorleven. 

Dit is mijn pad mijn pad van heling, verbinding met mijn lichaam en interne wereld, waarin ik mijn schaduwkanten en trauma's nu durf aan te kijken. 

Zeven jaar geleden begon ik dit pad te bewandelen en vanaf die tijd kan ik geen oog meer sluiten..  Rest mij er doorheen te gaan en te doorvoelen en hier ben ik moeder Aya heel dankbaar voor. 

Maar om weer terug te komen op mijn sterrenkind het is een meid en ze lijkt qua uiterlijk op mijn dochter, maar dan wat ouder. De eerste keer dat ik haar heb mogen ontmoeten was tijdens een Ayahuascareis. Ik heb toen intens gehuild en haar om vergeving gevraagd omdat ik haar nooit als ziel heb gezien en gemaakt. 

Want wanneer de daad is verricht en je zwanger bent, is er een ziel die voor deze reiservaring heeft gekozen en hierdoor ben je onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Ze zei tegen mij er is geen vergeving nodig. Ik heb voor deze reiservaring gekozen en wilde dit samen met jou en bij jou ervaren. De spaceholder/lerares duwde me een meditatiekussen in mijn handen en zei “ga maar voelen, maak het groot en ga er doorheen”. 

Door dit kussen werd mijn sterrendochter voor mij gevoel en binnenwereld echt. Ik heb haar mogen voelen, vastpakken, knuffelen en intens mogen huilen om haar (wat een kussen allemaal kan betekenen). Ik schaamde me intens tegenover haar, dat ik van haar geen ziel had gemaakt. Ik smeekte om vergiffenis voor deze daad en keuze. 

Genezend en helend was deze reis. Omdat ik in de verste verte nooit had gedacht dat ik onbewust last had van de abortus; het voelde voor mij als een bewuste keuze en had geen tijd meer om achterom te kijken.

Door deze ervaring voel ik me completer en is er energetisch ook weer een stuk geheeld in mij.

Bedankt voor het lezen In licht en liefde

liefs, Diana

Bewust ademhalen 

5 juni 2022

Als je pijn hebt in je lichaam ben je gauw geneigd om je adem vast te zetten. Hierdoor krijg je verkramping en zet je autonome zenuwstelsel in zijn overlevingsstand en hierdoor wil je gaan vechten, vluchten en of bevriezen. Als je veel pijn hebt ben je gauw geneigd om in de stand te komen van bevriezen. We zetten lekker alles vast zodat we niet hoeven te voelen. 

Ik ben sinds een paar dagen kleine wandelingen aan het maken en deze wandeling begeleid ik mezelf met mijn ademhaling. Ik ga bewust naar de pijn toe en bij iedere uit ademhaling blaas ik de pijn uit en merk ik dat me pantsering verzacht en draaglijker wordt. Na de wandeling ga ik liggen en pak mijn rust. 

Een overwinning dat ik weer kleine stapjes heb kunnen maken. Ik doe mijn ogen dicht en adem diep naar mijn buik, in door me neus en uit door mijn mond "met een diepe zucht"


Wat ik een heerlijke ademhaling vind is de box breathing en haalt je tevens uit je hoofd en zet je in het nu. Daarbij doe ik hellende muziek op en vraag om licht,liefde en zet mezelf in de zuil van transformatie en heling. 


Je adem is de afstandsbediening van je zenuwstelsel (Kasper Vermeulen) en onze eerste levenskracht. 


Als je bewust gaat ademen heeft het een directe impact op alle processen die zich in je lichaam afspelen. Fysiek, mentaal en emotioneel. Het is de afstandsbediening van je innerlijke wereld, van je zenuwstelsel, van hoe je je voelt. Met slechts een paar bewuste ademteugen kun je al veel veranderingen teweeg brengen. Als je dit vijf a tien minuten per dag oefent liggend of zittend. Voel je een wereld van verschil 

Doe lekker je ogen dicht met deze ademhalingsoefening en ervaar wat er gebeurd in jouw ziel en lichaam.


Box Breathing: Adem langzaam en lichtjes door je neus, naar je buik. Ontspan je lichaam volledig, houd je ogen gesloten. Adem nu in vier tellen in, houd dan vier tellen vast, adem weer in vier tellen uit, en houd weer vier tellen vast. Je ademt alsof je langs de vier zijden van een vierkant ademt, daardoor deze benaming: box breathing, ook wel square breathing genoemd. 

Als je dit minstens vijf a tien minuten volhoudt en dit drie a twee keer per dag. Ervaar wat er gebeurt in jouw lichaam en ziel. Voel wat er los kan komen kwa emoties en of prikkelingen in jouw lichaam. Iedere cel kan je gaan voelen en dat het je zenuwstelsel weer tot rust brengt en vernieuwt. 

Echt een ervaring van een "wereld van verschil" 

Doe lekker je ogen dicht met deze ademhalingsoefening en ervaar wat er gebeurd in jouw ziel en lichaam.

Gebruik eventueel dit nummer bij deze ademhalingsoefening.

https://www.youtube.com/watch?v=f7pwWdztnog


Veel plezier met ademen

Liefs, Diana 


Wil even dit met jullie delen!


2 juni 2022

Hier kijk ik al 2 weken tegen aan vanuit mijn bed.(zie de foto hierboven de blog) Moet zeggen dat dit geen straf is en dit is mijn rijkdom. Tevens ben ik omringd met me 2 katten en me ziele maatje Cindy de hond.


Er wordt en is goed voor me gezorgd door me kids. Ze zijn niet meer zo klein als van de foto's, Robin me dochter is 20 en Max me zoon 22 jaar. Ik heb hun als alleenstaande moeder, met veel liefde opgevoed, echt gekeken naar wat ze nodig hadden in het leven en dit zo goed als mogelijk toegepast. 

Noemde dit in dienst van me kids zijn (dit hadden deze kinderen echt nodig) paste me werk er op aan en heb alle avonturen met ze meegemaakt was fantastisch en zwaar te gelijk. 


Ik ben al een tijd niet meer in dienst van en kunnen ze super goed voor hun zelf zorgen en voor anderen.


Moet je zeggen dat deze madrè daar nu de vruchten van plukt en ben er figuurlijk plat voor gaan liggen.


Vandaag me eerste wandel stapjes  buiten gezet en voel aan mijn lichaam dat we de fase van verzachting/heeling in gaan. Daar ben ik enorm dankbaar voor! Maar stapje voor stapje ik spring nog niet uit me bed.


Deze dagen/weken ben ik naar binnen gegaan in mijn zijn. Gevraagd aan me lichaam wat heb je nodig en wil je kwijt. 


Sinds een paar dagen ben ik BRTT en ademwerk bij mezelf gaan toepassen. Dit met mooie heilzame muziek wauw!!


Hierdoor heb ik de spanning licht los kunnen trillen in mijn lijf. Door het ademwerk ben ik bij mijn trauma gekomen van het altijd alleen moeten doen en het dragen van het leven. Vanaf me jeugd af aan zit ik in deze rol. Deze rol ben ik zo rette goed gaan bemachtigen dat er een flinke panser in en omheen is gebouwd van overleving en kracht.


Voelde sinds jaren weer wat ik mis en waarna ik stiekem toch na verlang. Verzachting, liefde weg met de harnas die niet meer nodig is en met liefde opgeruimd mag worden.


Liefde krijgen en niet alleen maar geven.


Kom maar op liefde en liefde in de grootste zin van het leven. Ik omarm mezelf, ben trots op me innerlijk kind samen 1 geworden. Geen angst meer we zijn vrij en we mogen het leven echt gaan invullen zonder overleving strategieën.


Stap voor stap en met geen haast vertrouw ik mijn lichaam en alles daarom heen. 

Dat het goed komt en we weer verder mogen gaan met alles wat er is en komen gaat.


Wilde het even kwijt lig ook maar alleen in me bed en bedankt voor het lezen.

Liefs,
Diana

Out of order vanwege een rughernia

25 mei 2022
Hierdoor zijn onze mooie ceremonie's geannuleerd

Ik mag weer een stuk van oude pijnen inzien en stap voor stap loslaten. 
Je hebt het leven niet in de hand en je bent ook maar een mens van de dag.

Er komen hierdoor onzekerheden naar boven van schaamte en heb ik weer!! 

Onzekerheid van  banenverlies, hoe lang gaat dit duren, is alles er nog als ik straks weer mag. 
Vooral veel ongeduld omdat ik in zo een fantastische flow zat. 

School moeten afzeggen en deze wordt nog even uitgesteld. (Wat in het vat zit verzuurt niet) 

Onze mooie ceremonie's moeten annuleren

Het lijf vraagt om opschoning, zachtheid en verbinding met mijn zijn

In stilte ga ik naar binnen en vraag wat heb je nodig en wil je aan mij kwijt????

Voor nu volledige overgave en zullen zien waar dit heen gaat. 

1 ding weet ik wel  het is weer o zo leerzaam.

Overgave


16 mei 2022
 

Overgave dat moest ik vorig jaar weer opnieuw leren. 

Op 19 januari 2021 moest ik met pijn in me hart en ziel mij ziek melden. Ik was zo lekker aan het rijden als trambestuurster door mijn stad Amsterdam.


Mijn linker arm viel uit en met flinke zenuwenpijnen. Na vele onderzoeken kwam het hoge woord eruit een nekhernia. Hierdoor mocht ik mijn baan als trambestuurster vaarwel zeggen en wat een hel. 


Voelde me gebroken als mens steeds maar weer een tegenslag. 

8 jaar geleden heb ik een traumatisch verkeersongeluk gehad en ben aangereden door een automobilist. Ik reed op me scooter(zonder helm) en Ik had me schedel gebroken met een hersenkneuzing en nog zoveel meer.  


Me nekhernia bleek nog een staartje te zijn van het ongeluk. Heb het altijd wel gevoeld maar dacht aan gezonde spanning 😱 het woordje gezond voor de "spanning" zegt al genoeg!" Hoe ik niet lief was voor mijn lichaam en zo niet naar haar luisterde.


Kon geen gehoor aan mijn lichaam geven😶 Omdat mij dochter ook nog eens ernstig ziek was en ik me hierin staande moest houden. Moest weten wat er met haar aan de hand was! We werden 4 jaar lang niet gehoord en begreppen. 

Tot 3 jaar geleden en we de boosdoener net optijd hadden gevonden. Dit was een hersentumor.

Groot impact op ons leven en was er stil van geworden.


Vorigjaar in de maand juli (2021)ben ik geopereerd aan mijn nekhernia. Na me operatie heb ik met mezelf afgesproken. Nu vanuit het hart en ga me dromen achterna. 


Ik ben opleidingen gaan volgen om als ademcoach, secred cacao, cacaobliss, plantmedicijn ceremonies te geven. 

Waarvan je eerst in de opleiding door je eigen stukken heen gaat en mag gaan helen.


 It was a bumpy ride 😊en dit in het kort gezegd! 


Als toetje op de taart ga ik 8 juni weer naar school🥳 als holistisch therapeut bij Zoma opleidingen en ik nog meer me zielemissie mag gaan ontmoeten en uitoefenen.


Tevens heb ik vorigjaar mijn visionboard gemaakt met mijn hart verlangens en intenties erop.

Hier kijk ik elke dag na en het voelt als een compas en houd me op koers. 

Moet zeggen ze zijn uit aan het komen mijn dromen en wensen.


Je hebt het leven niet in de hand en komt zoals het komt.


 Trust the procces en geef me over 🙏 Aan het grote geheel💜

Bedank voor het lezen.

In liefde 
Diana