Breathwork & BRTT

Breathwork (Ademwerk) & BRTT (Body Remembers Trauma Therapie)

Breathwork (Ademwerk) en BRTT (Body Remembers Trauma Therapie) is ontworpen om door de vele lagen van lichaamspantsering heen te breken en zo mentale, emotionele en fysiologische spanning los te laten uit je lichaam, geest en zenuwstelsel. Het is een van de veiligste en meest directe manieren om lichaam, geest, emoties en spiritualiteit te verkennen.

Via BRTT (Body Remembers Trauma Therapie) krijg je toegang tot het lichaamsgeheugen van het trauma dat zich in je lichaam heeft opgeslagen. Doordat veel mensen last hebben van chronische stress, blijft er voor langere tijd een hoog niveau aan stresshormonen in ons lichaam en hierdoor blijven we in een langdurige staat van vechten – vluchten – bevriezen. Wij vergeten gebeurtenissen, maar ons lichaam niet! En ons lichaam heeft daar qua zenuwstelsel iedere dag last van. Vaak worden bepaalde gebeurtenissen opgeslagen in het onderbewustzijn waardoor we zelf soms niet eens meer weten waar de spanning vandaan komt.  Als deze spanning geen uitweg vindt door beweging slaan we stress op in onze spieren en ons bindweefsel. Dan kan dit leiden tot chronische spanning, depressie, gevoel van hulpeloosheid, hartkloppingen, angst, paniekaanvallen, oppervlakkig ademen, uitputting en slapeloosheid.

BRTT (Body Remembers Trauma Release) is een methode die het lichaam helpt trauma, diepliggende chronische onverklaarbare pijn, spierspanning, rug/nek klachten, opgezwollen buik, hoofdpijn/migraine, veroorzaakt door langdurige stress, uit het lichaam te ontladen. De weg naar genezing lukt alleen als we onze emoties onder ogen komen en er gehoor aan geven.

Hoe gaan we te werk met de BRTT methode?
We gaan op een veilige manier het natuurlijke mechanisme van een trilling (tremor) in de spier- en bindweefselspanning opzoeken en op gang brengen, zodat deze spanning het lichaam kan verlaten. De regulatie van de ontlading zorgt voor ontspanning in spier- en bindweefsel en kalmeert op deze wijze het zenuwstelsel. Dit wordt gedaan binnen veilige grenzen en door mij als  BRTT coach begeleid. Wanneer het mechanisme van de trilling (tremor) op een veilige en gecontroleerde wijze wordt geactiveerd, kan het lichaam door het ontladen terugkeren naar een staat van rust en balans. Dit tezamen met Breathwork maakt het een krachtige tool en kan life-changing zijn. 

Na een korte pauze gaan we over naar Breathwork (Ademwerk).
Ademwerk is een reeks verwante technieken van diafragmatische ademhalings-oefeningen,
tot holotropic ademhaling, tot verbindende ademhaling, ook wel bekend als Rebirthing. Holotropic ademhaling is een speciale ademhalingstechniek. Een verbonden ademhaling, waarbij je door je mond ademt zonder een pauze in te lassen tussen de in- en uitademing. Hiermee wordt de aandacht uit het hoofd naar het lichaam gebracht. Deze actievere ademhaling brengt je naar je onderbewuste en je lichaam gaat voor je spreken.  Als Ademcoach begeleid ik je door het proces heen en ik help je door de weerstand heen te ademen naar het voelen. De energie die je opbouwt door middel van ademwerk maakt spanningen in je lichaam los, vaak gerelateerd aan trauma of innerlijke conflicten. Het heft ook bewuste controles op, waardoor gevoelens, percepties, behoeften, herinneringen en of visioenen naar boven komen. Hoe dieper je ademt, hoe dieper je voelt en hoe dieper je leeft.

Na een Breathwork (Ademwerk) en BRTT (Body Remembers Trauma Therapie) sessie kan je je veel lichter voelen, ervaar je meer ruimte en helderheid. Ook voelt bijna iedereen zich na een sessie volledig opgeladen en is er tegelijkertijd een diepe innerlijke rust. Het kan echter ook voorkomen dat je juist erg moe en emotioneel bent na een sessie, er is iets in je aangeraakt en dit gevoel kan zeker enige tijd doorwerken. Vertrouw op dit proces. Zorg er voor dat je voldoende ruimte hebt om rust te nemen na een Breathwork en BRTT sessie. De ervaring kan intens zijn en je kan je de rest van de dag wat vermoeid voelen. Geef je hieraan over.

Het is belangrijk dat je de opgedane ervaringen, inzichten, emoties etc. gaat integreren in je dagelijks leven. Als je er niets mee doet, zal een groot deel van je ervaringen kunnen vervagen. Je kunt bv. je ervaringen opschrijven en dit bespoedigt de emotionele verwerking. Een mooie wandeling maken in de natuur, dans, sport, yoga of meditatie zijn ook aan te bevelen om het te integreren in je leven.

Een Breathwork (Ademwerk) en BRTT (Body Remembers Trauma Therapie) sessie duurt maximaal 3 uur in groepsverband en 1 - op - 1.

Inverstering in jezelf €250,-

Er wordt voor een veilige bedding gezorgd, waarin jij mag alle vastgehouden spanningen, stress, blokkades en trauma gaan loslaten.

"Alles mag gezien en gehoord worden"

LET OP! Deze sessie is NIET voor iedereen geschikt. Schrijf je niet als je zwanger bent, een hartaandoening hebt, recent een beroerte hebt gehad, bekend bent epileptisch, glaucoom, ernstige astma, psychoses, borderline, schizofreen of andere meervoudige persoonlijkheidsstoornissen.